Get in here to get the Interview Tips of Various Companies. Or see how to improve performances related to your job.

Hexaware - Sample Placement Question Papers
1)Find the reminder when 333666777888999 divided by 3 or 9 or 11 ? (2 Questions like this)

2)Which is the biggest perfect square amongst the following?
15129, 12348, 23716, 20736 ans:23716

3)The area of the maximum size of the circle described from the 10 inch square?

4) In the series 0, 3, 8, 15,__ What is the next number? Ans:24

5) X < 0, Y 0 then what is the possibility that the result is always positive?
Ans. (x + y)^2

6) 3 red and 4 blue balls are in a basket. A member of PPTeam is drawing balls from the basket. What is the probablity of getting the 3 red balls simultaneously?

7) Let ax2 + bx + c = 0
If the sum of the equal roots is equal to the product of the same roots.Then which of the following hold true
(a) a + b = 0
(b) a = 0
(c) c = 0
(d) b + c = 0

8) Find the value of (1.99)2 Ans:3.9601

9)There is a room with 6' x 8'. A 1' tile is fixed along the 4 walls in one row. How many 1" tiles require to finish the work. Ans. 24 (Question with different value asked).

10)2 persons can finish a job in 8 days. First person alone can finish the work in 24 days. How many days does the second person take to finish the job? Ans. 12 days

11)In a car wheel, two spokes cover 15 degree. Then for the entire car,how many spokes are there?
Ans. 24.

12)What is the angle of degree suspended when two hands of clock showing the time 2.30.
Ans. 105 degrees

13)A person's salary is getting reduced by 20%. What percentage should be added to get back his original salary?
Ans. 25%

14)Two persons start at the same point, walk in opposite directions with 5km/hr and 5.5km/hr respectively. What is the distance separated after 2 and half hrs? Ans:26.25 (approx)

15)A person starts walking at a speed of 5km/hr through half the distance, rest of the distance he covers with a speed 4km/hr. Total time of travel is 9 hours. What is the maximum distance he can cover? Ans: 40.5km.

16)In a rectangle the length is increased by of the original length . By what proportion should the width be reduced so that the area will be the same? Ans: 33

17)Find the nth number in the series is 1, -3, 5, -7.___ Ans: (-1)*(2n-1)

18)If a square is formed by the diagonal of the square as an edge, what is the ratio between the area? Ans: 2

19)A cubical rectangular bar has the dimensions with the ratio 5 : 4 : 3. Its volume is 7500. What is the surface area of the bar? Ans: 2350

20)In a class total 34 students, 16 are have a brother, 15 are have sisters, 9 students don't have either brothers or sisters.Find the number of students having both brother and sisters.

21)A batsman scored 1 runs in his 18th innings and that makes his average 18. Find his average upto the 17th innings? Ans: 19

22)The ratio of the length : breadth : height of a cuboid is 5 : 4: 3, and the volume is 7500. What will be its surface area ?

23)3 persons started placementpapers with a capital of Rs.3000 . B invest Rs.600 less than A, C invest Rs.300 less than B. Then what is the share amount of B in a profit of Rs.886 ?
Ans: Rs.265.8

24) If 38473ABC(This was not the exact no given) is divisible by 75 what is ABC in the same order.
25) Which is the biggest perfect square amongst the following :
15129, 12348, 23716, 20736

26) In the series 0, 3, 8, 15,__ What is the next number?

27) X < 0, Y 0 then what is the possibility that the result is
always positive?
Ans. (xy)^2

28) Let ax2 + bx + c = 0
If the sum of the equal roots is equal to the product of the same
roots.Then which of the following hold true
(a) a + b = 0
(b) a = 0
(c) c = 0
(d) a + c = 0

29) Find the value of (1.99)2
Ans. 3.9601(dont calc - should be near to 4)

30) There is a room with 6' x 8'. A 1' tile is fixed along the 4 walls in one row. How many 1" tiles require to finish the work.
Ans. 24

31) 2 persons can finish a job in 8 days. First person alone can finish the work in 24 days. How many days does the second person take to finish the job?
Ans. 12 days

32) In a car wheel, two spokes cover 15 degree. Then for the entire car,how many spokes are there?
Ans. 24.

33) What is the angle of degree suspended when two hands of clock showing the time 2.30.
Ans. 105 degrees

34) A person's salary is getting reduced by 20%. What percentage should be added to get back his
original salary?
Ans. 25%

35). Two persons start at the same point, walk in opposite directions with 5km/hr and 5.5km/hr respectively.
What is the distance separated after 2 and half hrs?
Ans. 26.25 (approx)

36). A person starts walking at a speed of 5km/hr through half the distance, rest of the distance he covers with a
speed 4km/hr. Total time of travel is 9 hours. What is the maximum distance he can cover?
Ans. 40km.

37). In a rectangle the length is increased by of the original length . By what proportion should the width be reduced so that the area will be the same?
Ans. 33

38). Find the nth number in the series is 1, -3, 5, -7.___
Ans. (-1)*(2n-1)

39). If a square is formed by the diagonal of the square as an edge, what is the ratio between the area?
Ans. 2

40). The perimeter of a rhombus is 52 units. One of its diagonal is 24 units.What is its second diagonals length?
Ans. 10

41). A cubical rectangular bar has the dimensions with the ratio 5 : 4 : 3. Its volume is 7500. What is the
surface area of the bar?
Ans. 2350

42). A persons salary iis decreased by steps of 20%, 15% and 10%. What will be the percentage decrease, if the
salary is decreased in a single shot?

43). 3 persons started placementpapers with a capital of Rs.3000 . B invest Rs.600 less than A, C invest Rs.300 less
than B. Then what is the share amount of B in a profit of Rs.886 ?
,
44). 178^2 -22^2
(USE (A+B)(A-B))

45). f(x) = x! g(x)=x^10 h(x)= 10^x for large values of x which is greater?

46). f(x) = 1/(1-x) find(f(f(f(x)))

47). x+(1/x) = 2.5 find x^2 + (1/x^2)

48). 2^(2^n) = 256 find 2^(2n)

49). x=0 y=0 6x+7y=42 find position(lies inside/out/on) of (4,5) in the triangle

50). 22 march 2004 is sunday which year previously did 22 jun became sunday

51). A man walked 30m west 5m south 10m west 35m north to reach tollgate find the dist from start to gate.
ans. 50m (use pythogoras)

52). area of square = sum of areas of rect1(41*27) and rect2(41*14). find square side.
ans. 41

53). find next in series 31,29,31,30,31,?
ans. 30 he!he!he!(they rep jan,feb,mar,.... hit your head)

Walk/Swim thro Coding

54). Input a,b
s=0;
c=a;
d=b;
while(d0)
{
s=s+c;
d=d-1;
}
Print s

for given values of a,b find the output 5questions for different values of a,b
ADVERTISEMENT