Get in here to get the Interview Tips of Various Companies. Or see how to improve performances related to your job.
Test Paper :1
Paper Type : General - other
Posted By : admin



Sample Test Paper Globaledge

1)what is big-endian.
a) MSB at lower address LSB at higher address
b) LSB at lower address MSB at higher address
c) memory mgmt technique
d) none of the above
ans:a

2)what is Little-endian.
a) MSB at lower address LSB at higher address
b) LSB at lower address MSB at higher address
c) memory mgmt technique
d) none of the above
ans:b

3)8086 has
a)16 bit data bus ,16 bit address bus
b)16 bit data bus,32 bit address bus
c)8 bit data bus,16 bit address bus
d)8 bit data bus,8 bit address bus
ans:a

4) what is the scheduling algorithm used in general operating systems.
a) FCFS algorithm
b) Highest Priority First algorithm
c) Round-Robin algorithm
d) None of the above
ans:c

5)Router is present at
a)Physical layer
b)Data Link Layer
c)Network Layer
d)None of above
ans:c

6)Condition for deadlock occurance
a) Mutual Exclusion
b) no premption
c) hold and wait
d) circular wait
e) all of the above
ans:d


7)PCI stands for
a)Programmable computer Interface
b)Peripheral Computer Interface
c)programmable Control Interface
d)Peripheral Component Interface
ans:d

8)Toggle state in J-K flip-flop is
a)0 1
b)1 0
c)1 1
d)0 0
ans :c

9)Interrupt is serviced
a)Immediatly when it occurs
b)After the completion of current instruction.
c)Ignored
d)None of the above.
ans:b

C:

1.what is the o/p ?

void main()
{
char *mess[]={"Have","a","nice","day","Bye");
printf("%d t %d",sizeof(mess),sizeof(mess[1]));
}
a. 16 4
b. 5 4
c. 20 4
d. Error
answer: c

2.what is the o/p of the following programe?
void main()
{
int i,count=0;
char *p1="abcdefghij";
char *p2="alcmenfoip";

for(i=0;i<strlen> 1 ? "%c" : "%c",*++argv);
}
If the i/p string is "GESL Bangalore".
a. G
b. E
c. B
d. GESL
answer: c

5. How do u declare a pointer to an array of pointers to int?
a. int *a[5];
b. int **a[5];
c. int *(*a)[5];
d. u con not declare
answer: c

Questions on OS:

1.UDP is a
a. Reliable protocol
b. Unreliable protocol
c. Connectionless protocol
d. Both b & c
Answer: d

2.Real Time OS uses
a. RISC processor
b. CISC processor
c. SISC processor
d. Any of the above
Answer: a

3.Race condition could be overcome using
a. A global variable
b. A local variable
c. Mutex
d. All of the above

4.Repeaters are in
a. Data link layer
b. Physical layer
c. Network layer
d. Transport layer
Answer: b

5.Telecom Networking uses
a. Packet switching
b. Circuit switching
c. Message switching
d. Non of the above

Ans : b ( normally )
( packet switching in ISDN )
ADVERTISEMENT