Get in here to get the Interview Tips of Various Companies. Or see how to improve performances related to your job.

DSQ PAPER

Techanical paper

Questions 1 -5 are reference to the followig psedo code
{
input m,n,z
TEST:if ((m+n)/3>5)z=z+1 else z =z-1
printf m,n,z
{
(m-m+1;n=n-3)
if (m+n+2)>14 then goto test
print m,n,z
end
}
1. what is the final output of the if the input is 2,14,12 (m,n,z)
a)1,8,4 b)1,4,8 c)4,8,1 d)8,4,2
ans=C.

2. what is the final output if the input is 1,18,2? (m,n,z)
ans) 5,6,2 i.e ans =c.
3. How many times is TEST execute ed if the input is 2,14,1?
ans) twice ans=c.

4) How many times the TEST exected if the input is 1,18,2?
ans)four times
5) what are the values taken by Z when input being 8,24,1?
a)only 5 b)only 6 c)neither 5 or 6 d)both 5 and 6
ans)D.


6) the function f(x) is defined as follows
if x=0 then f(x) =1
if x>0 then if ((x>10)then f(x) =x-10 else f(x) =x+1))
if x<0 then if (x**2 <100) then f(x) =f(-x+1) else f(x) =f(-(x+1))
6) the above of f(2) +f(-3) is
ans=8.
7) the value of f(8)+f(9) is
ans=20
8) the value of f(1)+f(2)+f(3).............+f(10) is
ans=65
9) the value of f(-10)+f(-9)+f(-8) is
a) 33 b)25 c)-27 d)27

11. 1997 haeadecimal is
a)7cb b)7cd c)7cf d)7ca
ans-c

12. the remainder when 9FA (hexa) is divided by 8 is added to the
12(to base ten) to get x.then x has the binary opertion
ans=1110

13. the remainder when 1221 (in hexa) is diveded by 17(decimal) in (hexa)is
ans=0
14. The binary number 100010011 will the hexa representation
ans=113

15. The binary number 10011001 will the octal representation
ans=463

16 Find the odd man out
16 a) Intel b)motorola c)nec d)Ibm
ans =nec

17. a)BIt b)byte c)nibble d)field
ans= field

18 a)Tree b)Root c)Log d)leaf
ans=log
19. a)ROM b)PROM c)EPROM d)EEPROM
ans=ROM

20. a)MOVE b)DEL c)COPY d)REN
ans=DEL
21. What's the output of the following program
main()
{
int z=3;
printf("%d %d ",z,main());
}
a)prints a value 3 b)prints junk value c)error message d)infinite loop

22) main()
{
int i=3,j=5;
while (i--,J--)
{
printf("%d %d".i,j);
}
}
The loop will be executed
a)3 times b)5times c)8times d)infinite times

23) main()
{
int i=3,j=5
If(i--,j--)
printf("%d %d ",i,j);
}
The output of the program for (i,J)is
a)3,5 b)3,4 c)2,4 d)2,5
ans=B

24) main()
{
int i=3
printf ("%d %d %d ",++i,i-,i+=5);
}
The the out put of the program is
a)8,8,8 b)4,3,8 c)3,2,7 d)4,4,9
ans=B

25) main()
{
int times =5;
int i=3;
int j=4;
int k=34;
i=j+k;
while(times --)
{
i=times
j=times
k=times
}
printf("%d %d %d " ,i,j,k)
}
THe output of the praogram is (i,j,k)
a)19,9,35 b)38,42,80 c)43,47,85 d)15,14,41
ans=C
26) main()
{
int num =32765;
while (num++);
printf(" %d ",num)
}
what"s the out put ofthe program
a)prints all the number above 32765 including the number 32765
b)prints all the number above 32765 excluding the number 32765
ans=B.

27) main()
{
float k=3.4156
printf("%f %f ",float(k),c(k))
}
The output of the program
a) 3.4156 ,3.4156 b)4,5 c)3,4 d)3.45 3.40
ans=C.

28) main()
{
int bounce =4;
printf ("total number of bounce =%d",bounce ++);
}
The out put of the program is
ans=D (stoP)

29) main()
{
int number =25;
char name ='A'
printf("The addition of the name and the number is %o "name +_number)
}
the output of the program is
a)compiler error
b)run time error
ans= A

30)

31) ODBC means
ans= open data base connectivity
32) ASCII stands for
ans= american standard for information interchange
33)
34) flops stands for
ans)floating point operation per second
35) by superconductivity
ans)
36) PERT stands for
Program evalution and review techniq
37) IMS is a
ans) data base system
38) HTML is a
ans) Hyper text markup language
39) The default backend of visual basic is
ans)sybase
40) Client server is based on
ans) distribution processing



44) computer viruses can spread from one system to anther by means of
a) infected disks b)links to a network
c)downloaded program from a bulletin boardd)all of the program
ans)D
45) A front end processor is usually used in
ans=multi processing.
46) A radio active material of mass 16gms loses in 10 years due to
radiation.How many more years will take for the material to attain a
mass of of 1gm ?
ans=80 years
47) A block of ice floats on water in a beaker as the melts the water
level n the beaker will remain the same
ans=Remains same.
48) if va,vn,vs are velocities of sound in a air ,water ,and steel then
ans)vs>vn>va
49) in usual computer arthimetic the value of the integer expression
22/5*2+8*2/6
ans= 8.
50) an operting system is a
a)file manager b)memory manager
c)i/o manager d)all of the above
ans=D.



1.How many liters of water must be added to 30 liters of alcohol to make a
solution thatis 25%
ans:120
2.How much is 3/7 larger than 20 percent of 2
ans;1/35
3.xyz=120,then which of the following cannot be a value of y
ans:0
4.a number of subsets of a set s is 128, then s has
ans:7
5. xsqrt(0.09)=3 , then x equals
ans:
6.perimeter of rectangle is s and the other sideis x, then the other side
ans:(s-2x)/2
7.solution of system of equations y-z=0,x+8y=4,3x+4y=7z is
ans:x=1,y=1,z=1



15. f(x,y) =x**2 -y**2 then the value of f(4,(f(1,2) is
ans =7.
16. if the radius of the circle is incresed by 6% then its area incresed
by
ans=36%
17. the average of seven numbers is 2.5 then their product
asn=17.5
18. the minimum of (2x+1)**2 + (x+2) is at x =
ans = (-4/5)
19. the probability of getting at least in a single through of three
coins is
ans=7/8.
20. atrain covers the distance D beteween two cities in hhours arriving
2 hours late.what rate would permit to train to arrive on schdule?
ans= (D/H-2)
21. in a single throw of dice ,the chance of throwing a total of 3 is
ans) 1/216.
22. a triangle of sides 3,4,5 then its----is
ans:6
23. Which of the following is next smaller invalue than--- one half
ans:2/5
24. if f(x)=1/x then f(f(f(x))) equals
ans:1/x
25. if f(x)=1/x**2 , then f(f(f(x)))
ans:1/x
26.if 8x+4y=6 and 4x+5y=7, x+y equlals
ans:1
27. find the next number in the series 1,2,5,10,17,26
ans:37
28,.sqrt(0.16)+cubic root(0.027) equals
ans:0.7
29.if a,b>0 and a+b=2 then the max value of ab is
ans:1

30. p and q are positiveintegers with their average 5, find how many
different values can p take
ans:9
31. if 0<x<1 which of the following is the largest
ans:1/x
33. If x,y,z are three consecutive natural numbers, which of the following
numbers should be x+y+z
ans:2/3
34. two persons run a race of 100m. the winner won by (110/11)m and one
second in time. find the speed of lsoer in met
ans:9.09
35. in a group of 15,7 can speak spanish, 8 can speak french and 3 can
speak neither,. how much of the group can speak both french and spanish
ans:1/5
36. which of the following intefgers is the square of an integer for every integer
ans:a**2+2n+1
37. which of the following has the largest numberical value
ans:0.2/0.000001
38. ifn is odd which of the following statements is true
ans: 3n+1 is even
39. which of the following is the prime
ans:80
ADVERTISEMENT